Skip to content
Vedere neclară, de ce este viziunea încețoșată doar la un singur ochi?

Vedere neclară, de ce este viziunea încețoșată doar la un singur ochi?

Vedere neclară, de ce este viziunea încețoșată doar la un singur ochi? Descoperă în articolul de blog toate cauzele din spatele situației. Vederea încețoșată, ca simptom, poate fi o indicație a ceva complet diferit de vederea neclară la ambii ochi.

În timp ce vederea încețoșată la ambii ochi poate fi un semn de îmbătrânire sau necesitatea corectării vederii, în cealaltă variantă ar putea fi vorba despre ceva mai grav. Ar putea fi totuși o cauză banală, cum ar fi plânsul.

Dar un lucru e sigur: ar trebui să vă consultați rapid oftalmologul dacă v-ați trezit cu o vedere neclară la un ochi și nu dispare curând. Să analizăm cauzele posibile ale vederii neclare la un singur ochi și soluțiile pentru asta.

Traumatismul ocular poate duce la vedere neclară

Cel mai ușor de constatat; gândiți-vă doar dacă ați fost rănit sau v-ați lovit recent capul. Poate ați ignorat la acel moment situația, dar uneori o leziune internă devine gravă treptat. Nu doar direct, poate fi cauza efectelor întârziate, cum ar fi cataracta.

Ceea ce mă aduce la următorul meu punct.

Erori de refracție

Aceasta poate fi orice, de la miopie și presbiopie până la astigmatism. Vestea bună este că toate cele trei pot fi gestionate cu ajutorul unor ochelari de vedere cu prescripție medicală.

Astigmatismul e atunci când, din cauza unei cornee de formă neregulată, razele de lumină nu se pot concentra pe un singur punct de pe retină, ducând la vedere neclară la toate distanțele. Dacă aveți deja ochelari pentru hipermetropie și acum vi s-au recomandat ochelarii de lectură, puteți alege lentile varifocale.

Acestea sunt lentile de înaltă tehnologie care oferă corecție vederii la toate distanțele.

Cataracta, posibilă cauză pentru o vedere neclară

În termeni simpli, din cauza cataractei, ochii noștri devin ușor opaci sau tulburi, ducând la vedere neclară sau dublă. Poate afecta unul sau ambii ochi, astfel încât vederea neclară la un ochi ar putea fi indicativă.

Soluția poate fi în ochelarii de vedere sau o intervenție chirurgicală pentru cataractă.

Efectuați imediat un examen ocular pentru a ajunge la rădăcina problemei. Vă rugăm să rețineți că vederea neclară este de fapt diferită de vederea tulbure, în care obiectele par a fi „lăptoase”.

Migrenă sau nevrită optică

Viziunea neclară la un ochi și durerea de cap pot fi rezultatul unei tulburări a sistemului nervos sau a creierului, cum ar fi migrena sau nevrită optică. Migrena este o afecțiune neurologică ce poate provoca dureri de cap intense.

Este adesea genetică, deci verificați dacă cineva din familia dvs. a avut-o.

Nevrita optică este inflamația nervului optic, care poate provoca vederea neclară la un singur ochi, la început.

Diabetul

Împreună cu alte afecțiuni, diabetul poate fi responsabil pentru o problemă legată de ochi, numită retinopatie diabetică.

Din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge, micile vase din retină pot fi deteriorate. Se poate ajunge la vedere încețoșată sau chiar la pierderea acesteia, dacă nu este tratată. Vă rugăm să rețineți că această afecțiune poate fi detectată ca parte a testelor oculare regulate.

Optometristul sau oftalmologul dvs. ar putea observa aceste vase de sânge în partea din spate a ochiului. Programați un test ocular pe www.medicaloptic.ro sau adresați-vă la unul din magazinele noastre MedicalOptic.

Accident vascular cerebral

Una dintre modalitățile definite de a spune dacă cineva are un accident vascular cerebral este dacă are o modificare sporadică și nedureroasă a vederii, cu vedere neclară la un ochi. Dacă e însoțită de alte simptome, cum ar fi căderea feței, vorbire neclară sau amorțeală, sunați imediat la 112!

Psoriazis

Simptomele obișnuite ale acestei afecțiuni sunt legate de piele, dar pot afecta și ochii. Inflamația provoacă sensibilitate la lumină și vedere încețoșată, la unul sau la ambii ochi.

Scleroza multiplă

Vederea neclară este, de fapt, un semn de avertizare timpurie a sclerozei multiple. Aceasta duce la inflamația nervului optic, care poate provoca durere în ochi și pierderea vederii la culoare. Alte simptome includ amețeli, oboseală, probleme de echilibru și rigiditate.

Întrebări care pot ajuta la diagnosticarea cauzei exacte pentru o vedere neclară la un ochi

Pentru a determina cauza sau starea exactă, oftalmologul dvs. ar putea să vă pună următoarele întrebări:

  1. de cât timp experimentați vederea încețoșată la un singur ochi;
  2. situația este continuă sau sporadică;
  3. este mai evidentă afecțiunea când te trezești dimineața;
  4. ați avut recent vreo leziune la cap;
  5. în prezent, luați vreun medicament;
  6. ce alte simptome în afară de vederea încețoșată la un ochi ați observat;
  7. v-ați confruntat cu alte afecțiuni medicale în trecut;
  8. ați descrie problema vederii ca neclară sau tulbure.

Concluzie

Cauzele și condițiile discutate mai sus variază prin gravitate. Cele mai ușor de tratat sunt erorile de refracție, dar unele dintre celelalte tulburări se pot dovedi fatale. Detectarea timpurie e soluția, așa că rezervați un test ocular sau vizitați medicul de familie dacă începeți să vă confruntați cu probleme.

Indiferent dacă soluția este medierea, ochelarii sau intervenția chirurgicală, diagnosticul precoce va ajuta la gestionarea mai bună a stării dvs. de sănătate.

Sunteți în căutarea unor advertoriale pentru afacerea dvs. din mediul online? Aveți nevoie de realizarea unor comunicate de presă care să scoată în evidență avantajele companiei dvs.? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu acest director de articole.

Back To Top