Skip to content
Securitate cibernetică, 5 mijloace de protecție online

Securitate cibernetică, 5 mijloace de protecție online

Securitate cibernetică, 5 mijloace de protecție online, inclusiv pentru website-urile cu profil comunicate de presă. Atacatorii cibernetici se adaptează și dezvoltă noi instrumente și tehnici nocive. Tehnologia evoluează.

Introducere

Zona de securitate cibernetică nu este ușoară. Puteți cumpăra un produs sau serviciu ce rezolvă în mod miraculos toate problemele dvs. de securitate cibernetică? Toată lumea ar cumpăra acest lucru și ne-am putea odihni cu toții.

Totuși, acesta nu este modul în care funcționează lucrurile. Tehnologia continuă să evolueze. Atacatorii cibernetici se adaptează și dezvoltă noi instrumente și tehnici nocive. Furnizorii de securitate online proiectează noi modalități creative de a detecta și de a bloca aceste amenințări.

Procesul acesta se reia la nesfârșit.

Securitatea cibernetică nu este ușoară și nu există o soluție magică. Dar, există câteva lucruri pe care le puteți face. Măsurile luate vă vor reduce considerabil expunerea la riscuri. În același timp, vă vor îmbunătăți semnificativ poziția de securitate online.

Platforma potrivită, inteligența și expertiza vă pot ajuta să evitați marea majoritate a amenințărilor. Vă pot ajuta și să detectați și să răspundeți mai rapid la atacurile care apar.

Securitate cibernetică-provocări

Securitatea cibernetică eficientă este provocatoare din mai multe motive. Dar, perimetrul care se schimbă și varietatea confuză a soluțiilor nu ajută.

Cu mult timp în urmă, securitatea cibernetică a fost construită în jurul unui concept de interior vs. exterior. Servere, aplicații, utilizatori și date din rețea. Toate erau de încredere, în mod inerent. Însă, tot ceea ce se afla în afara rețelei era presupus a fi o potențială amenințare.

Apariția WiFi-ului public gratuit, a laptop-urilor, a dispozitivelor mobile și a cloud computing-ului a erodat ideea. Majoritatea atacurilor valorifică acreditările valide ce par a fi de la utilizatori legitimi. Astfel, vechiul model de apărare a perimetrului nu mai este valabil.

Pe măsură ce noile platforme și tehnologii sunt dezvoltate, furnizorii de securitate creează soluții punctuale.

Rezultatul este un amestec confuz de instrumente și servicii care protejează fațete specifice mediului. Însă, nu ”joacă” bine unul cu celălalt și nu oferă o viziune holistică a întregii infrastructuri. În acest mod, este greu să puteți înțelege poziția de securitate în ansamblu.

Peisajul amenințărilor în continuă expansiune și în continuă evoluție nu face situația mai ușoară. Atacurile sunt din ce în ce mai complexe și mai greu de identificat sau de detectat. Putem include aici atacurile fără filă sau ”Living off the Land” (LotL).

Complexitatea infrastructurii IT duce la o configurare greșită și erori umane care expun rețeaua la un risc inutil. Atacatorii adoptă, de asemenea, o învățare automată și cu inteligență artificială. Astfel, automatizează procesul de dezvoltare a atacurilor personalizate și se sustrag detectării.

Securitate cibernetică-îmbunătățiri

Toate aceste informații sună descurajator. Parcă securitatea cibernetică ar fi un exercițiu inutil. Cu toate acestea, puteți lua o serie de măsuri. Rețineți că obiectivul dvs. nu este să fiți impermeabil la atacuri. Nu există nicio securitate web perfectă.

Scopul este de a crește nivelul de dificultate pentru ca un atacator să reușească să vă compromită rețeaua. Vă puteți îmbunătăți șansele de a detecta și opri rapid atacurile care apar.

Iată 5 sfaturi care vă pot ajuta să realizați acest obiectiv:

Evaluați obiectivele de afaceri și suprafața de atac

Alegeți o metodă de detectare a amenințărilor care se poate adresa volumelor de muncă. De exemplu, serverele cloud sunt într-o mișcare constantă. Detectarea dvs. trebuie să urmeze acțiunile de furnizare a platformelor de cloud.

Apoi, colectează metadate pentru a urmări evenimentele în timp ce traversează acest mediu dinamic. Majoritatea SIEM-urilor nu pot face acest lucru.

Eliminați vulnerabilitățile înainte de a avea nevoie de detectarea amenințărilor

Utilizați evaluările vulnerabilităților pentru a identifica și înlătura punctele slabe, înainte de a fi exploatate. Efectuați o  evaluare completă, inclusiv a codului, codului terț și a configurărilor de cod.

Aliniați date din mai multe surse pentru a vă îmbunătăți cazurile de utilizare și rezultatele dorite

Colectați și inspectați toate cele trei tipuri de date pentru activități suspecte: web, log și network. Fiecare dată are atuuri unice în identificarea anumitor tipuri de amenințări.

Prezintă, împreună, o imagine completă pentru o mai mare precizie și un context de acțiune.

Utilizați analize pentru a detecta atacurile sofisticate de astăzi

Asigurați-vă că metodele dvs. de detecție a amenințărilor vor privi evenimente în timp real și tipare din istorie. Aplicați învățarea automată pentru a găsi ceea ce nici nu știți să căutați.

Dacă utilizați SIEM, înscrieți învățarea automată pentru a vedea ce corelație a ratat și să ajustați mai bine.

Aliniați obiectivele de securitate cibernetică la cerințele companiei dvs.

Există mai multe modalități de a vă îmbunătăți poziția de securitate cibernetică și de a detecta amenințările. SIEM-urile sunt o abordare tradițională, fiind cele mai utile pentru companiile cu un program de securitate bine dotat.

Un singur SIEM nu este cea mai bună soluție. Mai ales în cazul unei monitorizări pentru securitate cibernetică împotriva aplicațiilor web și a mediilor cloud actuale.

Back To Top