Mit, cele mai cunoscute 11 credințe despre flori și plante de casă

Mit, cele mai cunoscute 11 credințe despre flori și plante de casă. Florile și plantele de casă aduc multă bucurie în viețile noastre.

Atât de multă bucurie încât încercăm cu disperare să le menținem în viață cât mai mult timp! Din păcate, miturile abundă și poate fi dificil să știi ce sfaturi să crezi și ce să ignori.

Din fericire, acest articol de blog oferit de florărie Craiova vă ajută să separați grâul de neghină. Este timpul pentru niște mituri…

Mit 1: plantele de casă purifică aerul: ADEVĂRAT

Punem acest mit pe lista de „adevărat”, dar este mai complicat de atât. Plantele de interior și cele de exterior respiră invers oamenilor. Absorb dioxid de carbon și emit oxigen în timpul fotosintezei.

Unele plante de casă absorb și poluanții atmosferici. De exemplu, gaze din vopsea ori produse de curățare, dar o fac extrem de încet.

NASA a realizat un studiu privind aerul curat în anul 1989. S-a constatat că ferigile, planta păianjen, palmierii areca și crinii păcii sunt printre cele mai eficiente

Mitul 2: bananele omoară florile: ADEVĂRAT

Cine știa că bananele sunt ucigași secreți ?! Este adevarat. Fructele coapte, în special bananele, degajă un gaz numit etilenă care scurtează viața unei flori.

Eliminați acest risc expunând vaza departe de bolul cu fructe.

Mit 3: îndepărtarea petalelor de gardă ale unui trandafir îl va omorî: FALS

Trandafirii încep să arate puțin maronii și rupți în jurul marginilor? Există o soluție ușoară. Petalele exterioare sunt cunoscute sub numele de „petale de gardă”. Sunt acolo doar pentru a proteja mugurul interior.

Acestea pot fi îndepărtate ușor fără a afecta floarea, dezvăluind petalele curate de dedesubt. Într-un final, vor arăta mult mai bine în vaza dvs.

Trandafirii rezistă rareori mai mult de 10 zile, dar puteți căuta cu muguri pentru mai multă longevitate. Nu uitați să le dați spațiu în vază pentru a se deschide.

Mitul 4: crinii îmi pot ucide animalul de companie: ADEVĂRAT

Din păcate, crinii sunt toxici pentru pisici și, uneori, pentru câini. Întreaga plantă este extrem de otrăvitoare. Doar o ciugulire dintr-o frunză are potențialul de a provoca insuficiență renală fatală.

Animalul de companie se poate recupera complet după ingerarea crinului. Se întâmplă asta dacă primește tratament veterinar de urgență în termen de 18 ore.

Alte flori și plante de casă care nu trebuie să ajungă în preajma prietenilor blănoși includ:

  • lalelele;
  • crinul peruvian;
  • bujorii;
  • crinii păcii;
  • dracaena.

Vestea bună este că majoritatea speciilor sunt sigure pentru animale. Inclusiv trandafirii, floarea-soarelui, orhideele, ferigile și plantele păianjen.

Mit 5: plantele de casă reduc stresul și anxietatea: ADEVĂRAT

Natura a fost mult timp legată pozitiv de bunăstare. În anul 2010, un studiu realizat în Japonia a constatat beneficiile petrecerii timpului în pădure.

S-a observat că poate reduce ritmul cardiac, tensiunea arterială și nivelul de stres al unei persoane. Din păcate, nu avem cu toții o pădure lângă casă, dar plantele reprezintă un substitut decent.

Mai ales dacă puteți opta pentru ceva mai mare, cum ar fi yucca.

Grija pentru un lucru viu ne poate da un scop, ne liniștește și ne poate ancora în realitatea noastră actuală. Există un motiv pentru care terapia horticolă este adesea prescrisă persoanelor care suferă de depresie și PTSD.

Mit 6: un bănuț pe fundul vazei oprește ofilirea florii: ADEVĂRAT

Ți-a spus asta vreodată o rudă și ai râs? Ei bine, există de fapt ceva adevăr aici! Cuprul face apa mai acidă, ceea ce o ajută să se deplaseze mai rapid prin tulpinile florilor. Astfel, le menține mai proaspete și pentru mai mult timp.

Aspirina zdrobită are un efect similar.

Desigur, florile nu trăiesc pentru totdeauna, așa că hack-ul bunicii nu le va împiedica să se ofilească complet. Pentru liniștea sufletească, puteți căuta flori care garantat rămân proaspete cel puțin șapte zile.

Garanția noastră de fericire vă permite să cumpărați plante în ghiveci fără griji.

Mitul 7: orhideele au nevoie de întreținere ridicată: FALS

Orhideele se pot apropia de partea agitată, dar am dat o etichetă falsă acestui mit. Pot fi, de asemenea, foarte ușor de întreținut! Orhideele sunt tropicale, ceea ce înseamnă că preferă spațiile calde și umede.

Rețineți acest aspect și nu ar trebui să aveți probleme cu ele.

Dacă frunzele orhideei sunt de un verde aprins, înseamnă că primesc suficientă lumină. Dacă sunt în ghiveci, se pot muta în altul mai încăpător, odată ce florile îi cad, pentru a încuraja creșterea.

Iubim orhideele, deci asigurați-vă că navigați în magazin pentru oferta completă.

Mit 8: suferinzii de rinită alergică nu se pot bucura de flori: FALS

Este logic să presupunem că florile sunt nepermise dacă te lupți cu alergiile. Dar, de fapt, multe specii produc polen greu, care este puțin probabil să ajungă în aer.

Florile mari și strălucitoare precum crinii, lalelele și bujorii sunt polenizate de insecte mai degrabă decât de vânt. În aceste condiții, sunt o alegere sigură pentru cei care suferă de rinită alergică.

Mitul 9: tăiați întotdeauna tulpina florilor în unghi: ADEVĂRAT

Nu este nimic în neregulă cu tăierea florilor pe orizontală. Însă, vă bucurați de rezultate mai bune dacă tăiați tulpina la un unghi de 45 de grade.

Dacă faceți acest lucru, maximizați suprafața pentru o absorbție mai mare a apei. Înseamnă că nu vor ajunge să se așeze plat pe fundul vazei, devenind însetate. Puteți tăia din nou tulpinile după câteva zile pentru a vă menține florile hidratate și fericite.

Mit 10: nu trebuie să udați un cactus: FALS

Cactușii sunt rezistenți în habitate uscate, stocând apă în tulpinile groase sau în frunze. Cu toate acestea, au nevoie de apă pentru a supraviețui!

Semnele că planta are nevoie de hidratare includ un corp moale, ridat și spini uscați care cad ușor. Udarea cactușilor la fiecare zece zile sau ori de câte ori solul se simte uscat ar trebui să fie suficientă.

Într-un final, este o plantă ușor de întreținut.

Mitul 11: culoarea hortensiilor depinde de aciditatea din sol: ADEVĂRAT

Așa e, chimia poate fi grozavă! Culoarea anumitor soiuri de hortensii depinde de pH-ul solului în care sunt cultivate. Solul acid produce petale albastre sau violete iar solul alcalin duce la flori roz sau roșii.

Puteți reduce pH-ul solului prin adăugarea de zaț de cafea sau oțet. Creșterea se poate realiza folosind bicarbonat de sodiu. Hortensiile albe nu sunt afectate de aciditatea solului: acestea vor fi mereu albe.