GO SEO, conținut principal
Botnet, 14 modalități de evitare a atacurilor malware

Botnet, 14 modalități de evitare a atacurilor malware

Botnet, 14 modalități de evitare a atacurilor malware. Înregistrări confidențiale, date financiare, documente medicale și fișiere oficiale sunt sub amenințare.

Introducere

Soluțiile acoperă un spectru larg. De la instruirea utilizatorilor de e-mail până la adăugarea unor straturi avansate de protecție de rețea.

Protejarea cu succes împotriva amenințărilor severe din partea hackerilor, precum atacurile botnet, necesită măsuri speciale. Managerii de rețele trebuie să utilizeze metodele într-o strategie cuprinzătoare de securitate cibernetică.

Articole recomandate:

Dintre toate amenințările, cea mai neliniștitoare formă de risc de securitate online se referă la botnet. Nu sunt simple realizări ale infractorilor cibernetici amatori.

Reprezintă ”vârful de lance” al atacurilor cibernetice. Cea mai periculoasă parte se referă la abilitatea lor de a se ascunde și a exploata invizibil. Vă recomandăm să parcurgeți și articolul legat de atacuri DNS și cum sunt abordate.

Cum funcționează un botnet?

Proliferarea botnet-urilor nu este una dintre cele mai simple arme strategice de hacking. Botnet-urile sunt programe malware extragătoare de date subtile. Acestea se infiltrează în rețele, accesând în mod neautorizat calculatoarele.

Permit malware-ului să continue să funcționeze fără întreruperi pentru utilizatori, în timp ce fură date. Acestea sunt transferate în afara rețelei victimelor. În tot acest timp, se sustrag detectării, pe tot parcursul procesului.

Ce puteți face pentru a opri un botnet?

Prima linie a apărării cibernetice trebuie să fie administrată de oameni. Oameni adevărați care lucrează la calculatoarele lor și își îndeplinesc zilnic sarcinile la birou.

Cea mai bună apărare împotriva amenințărilor în continuă evoluție este educarea utilizatorilor. Aceștia trebuie încunoștințați în legătură cu principalele ținte ale atacatorilor. Aceste linii speciale acoperă spectrul interacțiunilor web, de la e-mail până la social media.

Este recomandat să implementați o strategie care să includă cât mai multe dintre următoarele abordări. De la unele soluții de bază la cele mai sofisticate:

1. Asigurați-vă că VPN-ul dvs. are un comutator

O rețea privată virtuală (VPN) permite utilizatorilor să acceseze informații confidențiale. Aceasta se realizează prin conectarea la VPN, prin rețeaua publică. Furnizorul dvs. VPN ar trebui să aibă un comutator special. În acest mod, păstrează datele sensibile.

Adresa dvs. IP nu va fi transmisă, din neatenție, printr-o conexiune nesigură.

2. Dezvoltați un sistem robust pentru a surprinde și bloca mesaje e-mail frauduloase

Un compromis de e-mail de afaceri este o strategie de atac atât de comună încât are propriul său acronim (BEC). Numărul incidentelor de escrocherie este în continuă creștere. Acest tip de atac este greu de apărat.

Soluțiile pentru detectarea și eliminarea lor necesită o clasificare și politici eficiente. Trebuie urmărită blocarea expeditorilor de e-mail, conținut și atașamente suspecte.

Instalați instrumente web de tip gateway defensiv, cum ar fi WebSense, McAfee. Vă ajută la blocarea primirii e-mail-ului din surse nedorite. Blochează cereri trimise către adrese despre care consideră că sunt surse posibile de malware.

3. Construiți o cultură a apărării împotriva BEC

Manipularea socială este o metodă frecvent folosită de infractori pentru a efectua atacuri asupra conturilor de e-mail.

Și-au dat seama că a da click pe atașamente din e-mail a devenit un reflex pentru mulți utilizatori ocupați. Prin urmare, asigurați-vă o securitate crescută sistemului dvs.:

 • așteptați-vă ca utilizatorii să deschidă fișierele atașate prin e-mail. Chiar dacă societatea dvs. are o politică oficială. Pot să se gândească înainte de a da click, promovând mai eficient politica;
 • oferiți instruire și actualizări frecvente angajaților cu privire la opțiunile lor pentru a ajuta securitatea rețelei. De exemplu, folosind parole puternice;
 • învățați utilizatorii să ceară ajutor și să utilizeze soluții în timp real. În acest mod se izolează și se evită atacuri care exploatează utilizatorii rețelei;
 • învățați utilizatorii să fie eficienți în raportarea e-mail-urilor suspecte. Includeți exemple de atacuri prin e-mail și simulări. Ajutați oamenii să învețe să identifice atacurile. Oferiți un sprijin suplimentar utilizatorilor ale căror conturi par a fi cele mai vulnerabile.

4. Treceți la instalarea manuală a software-ului

Ar putea fi un sfat nepopular, dar unele companii ar trebui să dezactiveze instalarea automată a software-ului.

Interzicerea AutoRun de la instalarea automată a software-ului poate ajuta în securitatea sistemului. Împedică sistemul de operare ale unui computer să dea comenzi nedorite din surse externe necunoscute.

5. Activați Windows Firewall

Instalarea Windows Firewall este fundamentală pentru protecția de bază împotriva amenințărilor de securitate web. Utilizatorii pot dezactiva firewall-ul Windows pentru a se conecta la o rețea pe care o doresc.

Computerele dvs. din rețea au o protecție alternativă adecvată pentru firewall? Atunci poate fi de preferat sau chiar necesar să dezactivați firewall-ul Windows.

Punctul critic este să configurați în mod corespunzător protecția firewall-ului.

6. Compartimentați în cadrul rețelei

Luați în considerare compartimentarea rețelei. În mediile de lucru de astăzi, multe calculatoare trebuie să comunice între ele, între departamente, de multe ori pe zi.

Limitarea sau eliminarea acestei abilități pentru aparate care nu au nevoie de un astfel de acces larg este benefică. Poate ajuta la oprirea botnet-urilor să se răspândească în rețea.

 • în măsura în care este posibil;
 • minimizați riscul rețelei dvs. formând rețele virtuale locale (VLAN);
 • folosiți filtrele de control de acces (ACL). Restricționați accesul la obiecte și limitați expunerea la amenințări.

7. Folosiți filtrarea datelor

Botnet funcționează prin stabilirea interacțiunilor cu cel puțin un server de comandă și control de la distanță. Hackerii îl folosesc pentru a extrage informații sensibile, în mod ilegal.

Blocați interacțiunile rău intenționate și zădărniciți activitatea infracțională utilizând filtrarea datelor. Operațiunea se aplică tuturor informațiilor care ies din rețeaua dvs.

Unele abordări viabile includ:

 • aplicarea unui instrument de filtrare de ieșire, forțând fluxul traficului prin acel filtru. Astfel, împiedică informațiile să părăsească rețeaua companiei dvs.;
 • o soluție de prevenire a pierderilor de date (DLP). Monitorizează accesele și breșele neautorizate, oprindu-le de la scurgerea informațiilor.

8. Întrerupeți relația de încredere cu domeniile

Eliminați încrederea parolelor pentru a recâștiga un control mai strict asupra conturilor locale. Controlul prudent al contului dvs. de administrator local este esențial pentru a opri amenințările.

Inactivarea abilității automate a computerelor de a se interconecta oprește ruta folosită de botnet. În rețele unde multe computere conțin date extrem de sensibile, aceasta poate oferi o alternativă sigură de apărare.

9. Angajați straturi suplimentare de prevenție

Puneți straturi suplimentare de protecție pentru a preveni ca botnet-urile să nu se încadreze în sistemul dvs. Concentrați-vă pe strângerea rețelei. De exemplu, în puncte de contact specifice care sunt deosebit de vulnerabile.

Aici pot fi incluse rutele de la anumite componente hardware sau software.

Câteva lucruri de care trebuie să țineți cont:

 • sistemele de detectare a intruziunilor bazate pe gazdă sunt excepțional de eficiente. Dar sunt costisitoare și, de obicei, dificil de implementat cu succes;
 • aceste instrumente nu pot corecta lacunele sau alte deficiențe tehnice existente într-un sistem de operare.

10. Îmbunătățirea și creșterea monitorizării rețelei

Monitorizarea atentă a rețelei. Informații despre modul în care utilizatorii conectați operează în cadrul unei companii. Soluții de apărare a rețelei, în mod semnificativ.

Înțelegerea mai profundă a modului în care totul interacționează ajută la detectarea rapidă a activității neobișnuite. Se evidențiază momentul în care a început un atac botnet sau o altă intruziune malware.

În mod ideal, monitorizarea 24/24 a activității rețelei ar trebui să fie o regulă. Folosiți instrumente de colectare a datelor care detectează un comportament anormal. Acestea blochează încercările de infiltrare în sistem.

Luați în considerare prețurile serviciilor de securitate cibernetică de la distanță.

11. Controlați accesul la rețea cu servere proxy

Creați unui punct de ieșire de sprijin prin care accesul la internet poate fi monitorizat. În acest mod, consolidați eforturile de monitorizare. Rutarea informațiilor de ieșire prin servere proxy poate opri încercările de atac.

Filtrarea conținutului printr-un server proxy este o opțiune practică pentru majoritatea rețelelor. Desigur, este posibil să nu fie eficient să oprim fiecare informație de ieșire potențial problematică.

12. Aplicați principiile celor mai mici privilegii

În general, drepturile de acces ar trebui să se bazeze pe nevoile funcțiilor utilizatorilor. Aveți un administrator care nu este aceeași persoană cu utilizatorul unei anumite stații de lucru? Este mult mai dificil să se răspândească un malware prin descărcare.

De asemenea, îngreunează utilizarea tacticii AutoRun pentru a exploata un sistem. Este dificil pentru făptași să răspândească malware de la o stație de lucru infiltrată, la altele. Mai ales utilizând datele de autentificare ale contului de rețea ale utilizatorului.

13. Monitorizați răspunsurile la interogările sistemului de nume de domeniu

Menținerea monitorizării interogărilor stațiilor de lucru pe serverele DNS este o abordare excelentă. Ajută la identificarea simptomelor infiltrării cu botnet. De exemplu, monitorizați o time-to-live (TTL) scăzută.

Valorile TTL neobișnuit de scăzute pot fi un indicator al penetrării botnet-ului. Prin monitorizarea atentă a nivelului scăzut de TTL, administratorul de sisteme poate lua măsuri. Combate atacul și elimină botnet-urile înainte de a se răspândi infestarea.

14. Rămâneți la curent cu cele mai noi amenințări

Rămâneți informat în legătură cu cele mai noi amenințări cibernetice locale, naționale și globale. Urmăriți modul în care acestea încep să se extindă în regiuni. De exemplu, atacurile cu adrese URL în e-mail-uri pentru infiltrare în rețele interne au fost mai frecvente decât utilizarea de atașamente.

Un procent considerabil de furturi de informații din rețele interne a fost realizat prin utilizarea botnet-urilor.

Regula de bază: fiți la curent cu noutățile despre amenințările cibernetice noi și în curs de evoluție. Este prima măsură luată de profesioniștii din managementul rețelei. Doar în acest mod pot fi eficienți în protejarea sistemului unei companii.

Mergând mai departe, în siguranță

Trebuie să protejați persoanele care au avut încredere în dvs., cu informațiile lor personale sensibile. De asemenea, trebuie să vă protejați compania și brand-ul. Pe scurt, trebuie să vă apărați pe toate fronturile.

Folosiți strategiile de mai sus și multe altele. Apelați la metode și instrumente pentru a vă asigura că vă mențineți o apărare eficientă. Evitați atacurile cibernetice efectuate prin e-mail, platforme sociale și orice alte mijloace media.

Așa cum am menționat, botnet-urile reprezintă un procent vast din infracțiunile informatice. Utilizarea abordărilor discutate mai sus poate ajuta la construirea unui cadru de securitate cibernetică. Acestea pot fi adaptate pentru orice buget și dimensiune de rețea.

Acest Articol are 0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înapoi sus