Cafea boabe, cele 4 tipuri și de ce sunt diferite pe rafturile magazinelor

Cafea boabe, cele 4 tipuri și de ce sunt diferite pe rafturile magazinelor. Să aruncăm o privire mai atentă la ce tipuri de cafea boabe sunt acolo.

Mergând pe culoarul de cafea al magazinului, probabil că ați observat un amănunt.

Aproape, dacă nu chiar pe toate pungile apare „Cafea Arabica” sau „Cafea boabe Arabica”. V-ați întrebat vreodată de ce?

Există, de fapt, mai multe tipuri diferite de cafele boabe, Arabica fiind cea mai frecventă. De fapt, reprezintă 60-70% din cafeaua produsă la nivel global.

De cele mai multe ori, la ce ne gândim când clasificăm și comercializăm cafeaua? La aspecte precum modalitatea de prăjire sau sursa de origine pentru cafele boabe.

Articole recomandate:

Aceste informații sunt, cu siguranță, utile în identificarea cafelei date, dar nu spune întreaga poveste. Haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra tipurilor de cafele boabe și de ce sunt ele unice.

Caracteristicile tipurilor de cafea boabe

Există patru tipuri principale de cafea boabe despre care vom discuta aici: arabica, robusta, liberica și excelsa.

Să descoperim ce diferențe definesc aceste tipuri diferite de cafea boabe.

1. Arabica

După cum am menționat anterior, Arabica este cea mai frecventă. Și cu siguranță cel mai puternic comercializat tip de cafea.

Acest lucru se datorează faptului că are de fapt o aromă mai dulce și mai delicată.

Cafeaua în sine tinde să fie mai puțin acidă.

Boabele de arabica sunt crescute în zone cu cote mari deasupra nivelului mării. În special în cele în care ploaia este abundentă.

Brazilia, cunoscută pentru pădurea tropicală luxuriantă, este principalul exportator mondial de Arabica.

Plantele în sine sunt destul de delicate, necesitând atenție constantă la factorii de mediu. Specia de cafea boabe arabica este în special predispusă la boli.

În aceste situații, agricultura în cantități mari reprezintă o provocare.

Acest lucru crește considerabil costul de cafea boabe pe piața mondială.

Mulți băutori de cafea din întreaga lume sunt dispuși să plătească diferența. Gustul mai moale și mai dulce face toți banii.

2. Cafea boabe Robusta

Când vine vorba de producția globală, boabele de cafea Robusta sunt pe locul doi în listă. Sunt cele mai populare din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Numele său este cunoscut pentru profilul puternic și adesea dur de aromă.

Robusta are un nivel extrem de ridicat de cofeină. Planta este mult mai rezistentă decât specia Arabica.

Cofeina acționează ca respingător natural de insecte, eliminând o amenințare majoră pentru copac.

Specia este deosebit de tolerantă pentru mediul său. Poate fi cultivată în orice număr de altitudini și clime.

Datorită reputației sale, robusta nu este, în general, o cafea foarte populară.

Cu excepția cazului în care cafeaua foarte puternică este o normă culturală.

Deoarece este mult mai ușor de cultivat și de recoltat, mulți fermieri obțin profituri mai mari când vând Robusta.

Cu toate acestea, există unele cafele Robusta delicioase, de calitate înaltă. Acestea sunt, în general, cafele cu o singură origine fabricate din loturi mici.

3. Liberica

Cafea boabe Liberica reprezintă un tratament rar. S-au dezvoltat în clime foarte specifice, producția fiind mult prea rară.

Fermierii nu au putut să-și extindă operațiunile pentru a satisface cu adevărat o piață globală.

Chiar și în continuare, această cafea boabe este considerată o surpriză plăcută.

Mulți spun că se aseamănă aroma cu fructe și flori. De asemenea, descriu aroma ca având un gust oarecum „lemnos”.

A fost o perioadă în care cafeaua Liberica era incredibil de populară.

Aproape de sfârșitul secolului al XIX-lea, o boală a plantelor a eliminat aproape toată Arabica de pe planetă.

Astfel, fermierii și organismele guvernamentale și-au propus să găsească înlocuitori adecvați.

4. Cafea boabe Excelsa

Ultimul tip de cafea pe care o prezentăm astăzi este Excelsa.

Excelsa este, din punct de vedere tehnic, un membru al familiei Liberica. Însă, speciile sale sunt de fapt incredibil de distincte.

Asemeni cafelei Liberica descrisă mai sus, Excelsa este cultivată în principal în Asia de Sud-Est.

Reprezintă doar o mică parte din producția mondială de cafea.

Excelsa se mândrește cu o aromă de tartă, mai fructuoasă. E cunoscută pentru a arăta atribute atât de cafele ușoare cât și mai prăjite pentru un profil unic.

Acesta este motivul pentru care este căutată frecvent de pasionații de cafea.

Cafea Lavazza, marca premium venită din Italia

Cumpăratul de cafea boabe espresso poate fi o experiență dezamăgitoare.

Cu excepția cazului în care știți deja ce să căutați. Avem la dispoziție o serie de mărci de cafea premium, inclusiv cafea Lavazza.

Prin urmare, am decis să alcătuim acest ghid ușor de urmărit. În acest mod, puteți alege acea cafeaua Lavazza potrivită pentru dvs.

Vă rugăm să rețineți că acesta nu este un anunț sau un ghid al cumpărătorilor.

Este doar o explicație a originii, aromei și adecvării gamei de boabe de cafea Lavazza.

Pentru a fi sinceri, nu contează cu adevărat dacă ați cumpărat cafea boabe pentru magazinul dvs. de cafea.

Sau doar pentru a vă bucura acasă de gustul deosebit al acesteia.

Principiul este același: dacă are un gust bun pentru dvs., ar trebui să aibă un gust bun și pentru clienți.

Singurul lucru care trebuie luat în considerare este prețul.

E posibil să plătiți ceva mai mult decât ceea ce beți acasă, din motive evidente.

Gustul deosebit al cafelei Lavazza

Înainte de a descrie aceste cafele minunate Lavazza, să ținem cont de faptul că gustul nu poate fi măsurat.

De multe ori ni se cere să spunem dacă un amestec are un gust mai bun decât altul.

Răspunsul trebuie să fie întotdeauna că gustul este o chestiune subiectivă. Ceea ce o persoană iubește alteia poate să nu îi placă și invers.

Desigur, putem folosi calitatea ca ghid. De exemplu, preferatul nostru și amestecul recomandat adesea de Lavazza nu e cel mai scump din gama lor.

Vom lăsa faptele mai degrabă să vorbească decât să încercăm să vă spunem cât de grozavă e pentru noi.

Boabele de cafea Lavazza sunt împărțite în două categorii diferite, cele din pungi roșii și cele din pungi albastre.

Lavazza roșie tinde să fie găsită mai mult în supermarketuri și magazine stradale.

Lavazza albastră e o gamă mai premium, destinată cafenelelor, restaurantelor sau hotelurilor.

Există, de asemenea, câteva amestecuri mai noi care sunt în pungi colorate, inclusiv Alteco și Brasile Arabica.