Aplicații mobile, cele mai bune instrumente pentru 2020

Aplicații mobile, cele mai bune instrumente pentru 2020. Cercetările arată că până în 2023, piața globală de aplicații mobile va atinge 311,25 miliarde dolari.

2020 și dezvoltarea de aplicații mobile

Profesioniștii în marketing digital din întreaga lume folosesc instrumente inovatoare de dezvoltare a aplicațiilor. Aceștia urmăresc crearea unei varietăți de soluții care să distreze, să ajute și să rezolve problemele utilizatorilor.

De la startup-uri la companii de renume, lideri de afaceri și antreprenori, toată lumea apelează la această tehnologie. Fiecare companie urmărește conectarea cu utilizatorii și dezvoltarea platformelor.

Astăzi, împărtășim câteva dintre instrumentele de aplicații mobile care ar trebui cunoscute de marketeri:

 • Xamarin;
 • Qt;
 • Appcelerator;
 • Ionic;
 • PhoneGap;
 • Unity Ads;
 • 5App;
 • Unity 3D;
 • React Native;
 • Experitest;
 • AppWatch;
 • HeadSpin;
 • Mobincube;
 • BrainTree.

Ce este dezvoltarea hibridă de aplicații mobile?

Există o mulțime de opțiuni de ales atunci când se decide design-ul inițial al unei aplicații mobile. Se va construi aplicația cu soluții strict native? Vor rămâne doar cu tehnologiile de web design? Dar soluțiile hibride? Pe acest director de articole, veți găsi zilnic articole noi despre aplicațiile mobile.

O aplicație hibridă îmbină elemente din aplicații native și din aplicații web. Aplicațiile native sunt cele concepute pentru o anumită platformă, cum ar fi iOS sau Android. Aplicațiile web sunt website-uri care funcționează ca aplicații.

Însă, nu sunt instalate pe niciun dispozitiv. Mai degrabă, acestea sunt accesibile prin intermediul unui browser de internet. În multe cazuri, nucleul unei aplicații hibride este scris folosind tehnologii web, precum HTML5, CSS sau JavaScript.

Aplicațiile hibride pot rula pe mai multe platforme, funcționând și comportându-se la fel ca aplicațiile native. Pot fi instalate pe un dispozitiv precum o aplicație nativă. Însă vor rula ca obiect WebView mobil, deoarece sunt aplicații web din punct de vedere tehnic.

Ce se întâmplă când este necesar accesul dispozitivului (de exemplu, la camera foto sau contacte)? Aplicația poate utiliza codul nativ pentru a accesa acele funcții. Va crea o experiență de utilizator fără probleme.

În ultimii ani, aplicațiile hibride au luat avânt datorită ușurinței de utilizare și a versatilității lor. Odată ce dezvoltatorii scriu codul, îl pot implementa pe toate platformele mobile.

În plus, își pot actualiza aplicațiile fără a retrimite noua versiune prin Apple App Store. Imporant este să nu fi  modificat codul nativ.

Ce este dezvoltarea de aplicații mobile pe platforma multiplă?

Aplicațiile native sunt proiectate pentru a fi implementate pe o platformă mobilă, specifică. Aplicațiile mobile multiple pot fi implementate pe o serie de platforme.

Marketerii digitali pot crea aplicații mobile pe platformă multiplă strict pentru utilizarea afacerilor interne. Sau pot crea unul pentru a vinde în aplicația de magazin. Acestea pot fi accesibile tuturor utilizatorilor de telefonie mobilă.

Rezultatul final este o aplicație care poate rula pe iOS, Android și Platforma Universal Windows, cu ușurință.

Dezvoltatorii pot alege din câteva abordări atunci când sunt pregătiți să realizeze o aplicație mobilă multiplă. Una este de a crea mai multe versiuni ale aceleiași aplicații. Fiecare este concepută pentru a funcționa pe un sistem de operare specific.

Pot face anumite părți ale aplicației mai abstracte sau generice. În acest mod, permițându-i să funcționeze în medii software numeroase. Aceasta din urmă este cunoscută ca o aplicație agnostică cu platformă. Asta înseamnă că nu este legată de un anumit sistem.

Care sunt cele mai bune instrument pentru dezvoltarea de aplicații

Vreți o nouă aplicație nativă, o aplicație web, o aplicație hibridă sau o aplicație pe platformă multiplă? Aveți nevoie de cele mai bune instrumente la dispoziția dvs.

Xamarin

Acest instrument de dezvoltare a aplicațiilor mobile este deținut de Microsoft. E proiectat atât pentru operațiuni native cât și pentru platforme multiple pe Android, iOS și Windows. Se bucură de licență open source, infrastructură bazată pe .NET și cod sursă bazat pe C#.

Este unul dintre cele mai populare instrumente de acest gen.

Dezvoltatorii începători vor aprecia în special accesul gratuit la Xamarin Forms. Un mediu de dezvoltare bazat pe șabloane, care îi ajută să creeze și să implementeze aplicații încrucișate ieftine. Acestea sunt și extrem de funcționale, în câțiva pași.

Alte instrumente utile includ depanarea și editarea codului.

Dezvoltatorii pot implementa anumite funcții în fiecare aplicație. Inclusiv modul offline și recunoașterea imaginii. Există, de asemenea, un nivel ridicat de reutilizare a codurilor. Majoritatea dezvoltatorilor mențin aproximativ 75% din codul lor de fiecare dată când îl construiesc pentru o platformă diferită.

Caracteristicile de top ale Xamarin includ:

 1. conceptul WORA, utilizând o singură bază de cod;
 2. experiență de utilizator nativ cu C#;
 3. arhitectura MVVM care separă logica aplicației și interfața utilizatorului;
 4. integrare Visual Studio;
 5. manager emulator Google;
 6. PCL (Portable Class Libraries);
 7. grad ridicat de reutilizare a codurilor (aproximativ 75%);
 8. IDE (Improved Integrated Development Environments), inclusiv Visual Studio.

Qt

Vreți să creați aplicații native? Qt se află pe lista noastră datorită ușurinței de utilizare și funcționalității multiplelor platforme.

Ideal pentru medii de proiectare bazate pe echipă. Qt permite mai multor dezvoltatori să partajeze un proiect dat pe diferite platforme de dezvoltare. Aici includem Windows, Mac OS X, Linux. Toate, cu un singur instrument comun de dezvoltare și depanare.

De asemenea, facilitează munca în echipă între proiectanți și dezvoltatori. Dar și între designerii ce lucrează într-un mediu vizual și dezvoltatorii într-un IDE.

Editorul C++ integrat facilitează fragmentele de cod, refactorizarea codului și vizualizările de fișiere.

Principalele caracteristici ale Qt includ:

 1. permite dezvoltatorilor să transporte aplicațiile pe mai multe platforme, printr-o simplă recompilare;
 2. control extins cu o codare C++;
 3. cod unic implementat pe toate dispozitivele și platformele;
 4. acces la baza de date SQL;
 5. analizare JSON și XML.

Appcelerator

Conceptul WORA pe care Xamarin l-a popularizat a început cu Appcelerator. Această platformă permite dezvoltatorilor să creeze aplicații native și API-uri proprii. Atâta timp cât aveți cunoștințe de bază privind funcționarea JavaScript, puteți să vă deplasați ușor prin Appcelerator.

După ce v-ați înscris, puteți începe să utilizați Appcelerator IDE. Acesta este dotat cu o mulțime de instrumente care îi ajută pe începătorii și dezvoltatorii experimentați, deopotrivă. Acest IDE prezintă un aspect cu trei coloane, cu panouri laterale personalizabile și tablou central principal. Acesta conține două file: XML și Design.

Dezvoltatorii vor scrie codul pe partea XML, previzualizând modificările în timp real prin intermediul filei Design.

Caracteristicile principale ale acestui instrument includ:

 1. studiu de dezvoltare a aplicațiilor ușor de utilizat;
 2. grad ridicat de reutilizare a codurilor (aproximativ 90%);
 3. suport pentru Java, Objective-C și Swift;
 4. funcția inovatoare și utilă ”Live Preview App”;
 5. funcție Hyperloop care permite accesul direct la API (iOS și Android);
 6. interfață multilingvă.

Ionic

Ionic este unul din instrumentele de top de dezvoltare a aplicațiilor hibride cu sursă deschisă. Vă permite să vă creați propriile aplicații mobile în limba pe care o preferați.

Dispune de integrări încorporate, atât cu PhoneGap cât și cu Cordova. Implementarea de platforme multiple este, de asemenea, posibilă.

Construit pe AngularJS și Apache Cordova, Ionic este considerat în mare parte un cadru UI front-end. Facilitează și permite toate interacțiunile UI și elementele vizuale/de operare necesare aplicației dvs.

Principalele caracteristici ale Ionic includ:

 1. interfața de comandă intuitivă (CLI) pentru a construi și testa aplicații pe platforme;
 2. posibilitatea de a dezvolta aplicații cu tehnologii HTML5, CSS și JavaScript;
 3. Myriad pre-dezvoltat, elemente pre-proiectate;
 4. grad ridicat de reutilizare a codurilor.

PhoneGap

Bazat pe JavaScript, HTML5 și CSS3. PhoneGap este un alt instrument de dezvoltare a aplicațiilor mobile pe platformă multiplă.

Instrumentul este conceput ca un cadru open-source pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze aplicații dinamice. Acesta elimină necesitatea de a scrie un cod în mai multe limbi (Java, Objective C) pentru toate platformele.

Sunteți un marketer digital cu experiență în dezvoltarea web? PhoneGap este o resursă excelentă pentru tranziția la aplicații mobile. Acest lucru se datorează faptului că utilizează tehnologii web familiare, pe care le cunoașteți.

Cei care sunt familiarizați cu Apache Cordova ar putea întreba despre legătura dintre cele două instrumente. Pe scurt, PhoneGap a dat naștere Cordovei, cu codul său donat în 2011 pentru incubare.

Proiectul s-a dezvoltat de atunci și Cordova continuă să alimenteze PhoneGap. La fel se întâmplă cu WebKit care alimentează majoritatea browserelor web moderne.

Avantajele principale ale PhoneGap includ:

 1. acces și suport pentru API-urile pentru dispozitive native (de exemplu, aparat foto, GPS, accelerometru etc.);
 2. cod de bază unic;
 3. PhoneGap CLI unic. Permite utilizatorilor să creeze, să compileze și să ruleze aplicații de la propriul terminal;
 4. aplicații de desktop și pentru dezvoltatori prietenoase cu utilizatorul.

Alte instrumente de dezvoltare a unor aplicații mobile de top

Instrumentele de mai sus nu sunt singurele de pe piață. Mai jos aveți o listă de alte 10 instrumente care vă pot ajuta în eforturile dvs.

Unity Ads

Acest instrument pentru dezvoltatorii de jocuri permite utilizatorilor să posteze reclame 2D și 3D în titluri. Printre principalele caracteristici se numără:

 1. surse de anunț verificate;
 2. gamă de formate de anunțuri acceptate (de exemplu, bannere, conținut AR);
 3. interfață ușor de utilizat.

5App

Căutați sa proiectați o aplicație web personalizată, doar pentru angajați? Dacă da, 5App este ceea ce căutați.

Cu un accent puternic pe zona de securitate a datelor, setul de instrumente facilitează o varietate de funcții. De la inițiative de învățare digitală până la consultanță în domeniul resurselor umane.

Unity 3D

Se adresează dezvoltatorilor de aplicații mobile pe platformă multiplă în crearea de grafice de joc. Acest instrument extinde funcționalitatea simplă de traducere. De asemenea, oferă utilizatorilor posibilitatea să exporte jocuri pe 17 platforme distincte, inclusiv:

 • Play Station;
 • Linux;
 • Wii;
 • iOS;
 • Android;
 • Windows;
 • Web.

Principalele caracteristici ale Unity 3D includ:

 1. suport comunitar puternic;
 2. analitică robustă a utilizatorilor;
 3. partajare social media;
 4. abilitatea de a crea și elimina GameObjects;
 5. variabile vectoriale și variabile de sincronizare.

React Native

Un alt instrument de dezvoltare, React Native, se bazează pe JavaScript ca limbaj de programare ales. Dezvoltatorii vor aprecia flexibilitatea de a scrie cod în C, Swift sau Java. Se vor bucura și de accesul la funcții avansate de editare și procesare video.

Un câștig, ținând cont că alte cadre de API nu le pot oferi.

Principalele caracteristici includ:

 1. reutilizarea codului cu componente pre-dezvoltate;
 2. suport comunitar puternic;
 3. GUI ușor de utilizat;
 4. suport pentru plugin-uri de la terți;
 5. reîncărcare în direct și ”’la cald”.

Experitest

Testarea este o etapă majoră în procesul de dezvoltare de aplicații mobile. Experitest o face mai ușoară ca niciodată.

Acest instrument permite specialiștilor să adopte o serie de teste manuale sau automatizate. În acest mod, pot determina utilitatea proiectării aplicației date. Fiecare test poate fi implementat simultan, pe mii de dispozitive Android și iOS.

Alte caracteristici ale acestui instrument includ:

 1. debugging live;
 2. interacțiune în timp real;
 3. raportarea testelor vizuale;
 4. analitică avansată.

AppWatch

În lumea analizelor mobile și a produselor de securitate bazate pe cloud, AppWatch domnește.

Utilizatorii pot scana fiecare aplicație AppWatch în întregime, înainte de a o folosi. Pot găsi resurse și informații, inclusiv descrieri, comentarii și logo-uri.

Acesta este un mod excelent pentru dezvoltatori de a stabili încredere și transparență în jurul mărcii lor.

Caracteristicile AppWatch includ:

 1. urmărirea conversiilor;
 2. urmărirea sursei de trimitere;
 3. urmărirea obiectivelor;
 4. monitorizarea vizualizării paginii;
 5. management-ul campaniei.

HeadSpin

Nu este un secret că experiența clienților e urmărită de majoritatea dezvoltatorilor. Ca atare, HeadSpin este conceput pentru a vă asigura că informațiile sunt actualizate și exacte.

Instrumentul oferă soluții de testare și performanță mobilă. Vă asigurați că ceea ce ați creat este cât mai aliniat cu așteptările clienților.

Principalele caracteristici includ:

 1. testare și monitorizare continuă;
 2. tehnologie de monitorizare alimentată de AI;
 3. carduri SIM reale;
 4. grup global de peste 220.000 de dispozitive;
 5. acces extins (peste 150 de locații).

Mobincube

Aveți nevoie să dezvoltați o serie de aplicații mobile pe o varietate de verticale de afaceri? Mobincube face acest lucru posibil. Conceput pentru a fi folosit cu dispozitive Android, iPhone și iPad, instrumentul DIY oferă patru pași simpli. Înregistrați-vă, creați, construiți și publicați.

Gratuit de utilizat, fără a fi nevoie de codificare, este o soluție versatilă și utilă pentru o serie de dezvoltatori. Printre principalele caracteristici se numără:

 1. Google Analytics avansat;
 2. soluții terțiale de adăugare;
 3. opțiuni de monetizare;
 4. modele personalizate;
 5. acces de la distanță.

BrainTree

Doriți să integrați posibilitatea de plată în soluțiile de aplicații mobile? Majoritatea experților consideră că BrainTree este cea mai potrivită soluție.

Acest instrument de plată open-source va adăuga orice dimensiune și tip de activitate. Dispune de caracteristici de bază care includ:

 1. asistență pentru mai mult de 20 de limbi;
 2. modalități de plată flexibile;
 3. formular șablon pentru introducerea ușoară a cardului de debit/credit;
 4. asistență extinsă pentru Apple Pay și Google Pay;
 5. opțiuni de localizare